top of page
Αναζήτηση

Σχετικά με τις αλλαγές συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Έγινε ενημέρωση: 1 Ιουν

by Oscar Zanutto, Marta Mattarucco, Davide Tuis



Η δεύτερη διεθνής συνάντηση του έργου HOPE πραγματοποιήθηκε στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Οι εταίροι φιλοξενήθηκαν από την ISRAA και τον Oscar Zanutto , ο οποίος είναι υπεύθυνος του γραφείου ευρωπαϊκού έργου της ISRAA, άνοιξε τη Συνάντηση HOPE στην αίθουσα συνεδριάσεων Casa Albergo Salce .Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια, αλλά ιδιαίτερα ευρωπαϊκή, πρόκληση σχετικά με την ενεργειακή κρίση που έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ενεργειακή προσβασιμότητα των πιο ευάλωτων ανθρώπων. Όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας, κατά μέσο όρο, προέρχεται από ορυκτά, πράγμα που σημαίνει ότι την καλοκαιρινή περίοδο η πρόσβαση σε δροσερά μέρη είναι κρίσιμη για να έχουμε εκπαιδευτικές ευκαιρίες για ευαισθητοποίηση στην αλλαγή της συμπεριφοράς των ηλικιωμένων που εκτίθενται σε κύματα καύσωνα. Υπό αυτή την έννοια, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Τρεβίζο τον Σεπτέμβριο, με όλους τους εταίρους του έργου, ανέδειξε τις δυνατότητες που μπορούν να δανειστούν από άλλες εμπειρίες που έγιναν στον σχολικό τομέα και στη διαχείριση άλλων δημόσιων κτιρίων, για τις οποίες η επαναδιαπραγμάτευση με τους παρόχους ενέργειας, για παράδειγμα, έχει αποφέρει σημαντικά κοινωνικά οφέλη.

Σε αυτό το σημείο, θεωρούμε χρήσιμο να προσανατολίσουμε τις δραστηριότητες όχι μόνο στην επεξεργασία των προγραμματισμένων περιεχομένων αλλά, κυρίως, στην επικαιροποίηση των γνώσεων και των δυνατοτήτων προς όφελος των πιο ευάλωτων πολιτών.

Η δεύτερη διεθνής συνάντηση του έργου HOPE πραγματοποιήθηκε στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου στο Τρεβίζο της Ιταλίας.

Οι εταίροι φιλοξενήθηκαν από την ISRAA και τον Oscar Zanutto , ο οποίος είναι υπεύθυνος του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ISRAA, άνοιξε τη Συνάντηση HOPE στην αίθουσα συνεδριάσεων Casa Albergo Salce .



Ο δήμαρχος του Τρεβίζο Mario Conte έφερε τους χαιρετισμούς της πόλης μαζί με τον Πρόεδρο της ISRAA Mauro Michielon,Όπως γνωρίζουμε, η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας των κυμάτων καύσωνα. Το καλοκαίρι του 2022, οι εισαγωγές στα επείγοντα για ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη αυξήθηκαν κατά 25%. Οι καλές πρακτικές που έχουν προκύψει μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στους περίπου 810 κατοίκους των 4 εγκαταστάσεων του ISRAA όσο και στα 1.000 άτομα που φροντίζονται στο σπίτι. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι εταίροι του έργου που είναι υπεύθυνοι για την ερευνητική ομάδα τους επόμενους μήνες θα διεξάγουν ευρεία βιβλιογραφική έρευνα συλλέγοντας καλές πρακτικές , ανασκοπήσεις βιβλιογραφίας και προετοιμάζοντας συνεδρίες ομάδων εστίασης και συνεντεύξεων στο Ρότερνταμ, το Τρεβίζο και την Αμαντόρα με τους ηλικιωμένους 65+ που ζουν μόνος και ανεξάρτητος ή σε εύθραυστη κατάσταση. Άτυποι φροντιστές, λειτουργικοί διαχειριστές, ενδιαφερόμενοι από δήμους, σύμβουλοι πολιτικής στον τομέα της Πολιτικής για τους ηλικιωμένους και στον 3ο τομέα (ΜΚΟ, κοινωνικές/προνοιακές οργανώσεις) θα συμμετάσχουν επίσης στις ερευνητικές δραστηριότητες και ομάδες εστίασης.ο οποίος τόνισε τη συνάφεια αυτού του έργου, δεδομένου και του καύσωνα που έπληξε φέτος την Ιταλία. Μόνο για την πόλη του Τρεβίζο, το καλοκαίρι του 2022 ήταν το πιο ζεστό καλοκαίρι με έκρηξη εισαγωγών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Όπως γνωρίζουμε, η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει αύξηση της συχνότητας και της σφοδρότητας των κυμάτων καύσωνα. Το καλοκαίρι του 2022, οι εισαγωγές στα επείγοντα για ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη αυξήθηκαν κατά 25%. Οι καλές πρακτικές που έχουν προκύψει μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στους περίπου 810 κατοίκους των 4 εγκαταστάσεων του ISRAA όσο και στα 1.000 άτομα που φροντίζονται στο σπίτι. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι εταίροι του έργου που είναι υπεύθυνοι για την ερευνητική ομάδα τους επόμενους μήνες θα διεξάγουν ευρεία βιβλιογραφική έρευνα συλλέγοντας καλές πρακτικές , ανασκοπήσεις βιβλιογραφίας και προετοιμάζοντας συνεδρίες ομάδων εστίασης και συνεντεύξεων στο Ρότερνταμ, το Τρεβίζο και την Αμαντόρα με τους ηλικιωμένους 65+ που ζουν μόνος και ανεξάρτητος ή σε εύθραυστη κατάσταση. Άτυποι φροντιστές, λειτουργικοί διαχειριστές, ενδιαφερόμενοι από δήμους, σύμβουλοι πολιτικής στον τομέα της Πολιτικής για τους ηλικιωμένους και στον 3ο τομέα (ΜΚΟ, κοινωνικές/προνοιακές οργανώσεις) θα συμμετάσχουν επίσης στις ερευνητικές δραστηριότητες και ομάδες εστίασης.


2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Коментарі


bottom of page