top of page
Αναζήτηση

☀❓Υπάρχει ΕΠΛΙΔΑ-ΗΟPE❓☀

Έγινε ενημέρωση: 1 Ιουν


Λόγω της κλιματικής αλλαγής, βιώνουμε συχνότερους και μακροχρόνιους #καύσωνες σε όλο τον κόσμο, όπου οι #Ηλικιωμένοι είναι η ομάδα που πλήττεται περισσότερο. Όχι μόνο αυξάνεται η νοσηρότητα κατά τη διάρκεια της υπερβολικής ζέστης, αλλά δυστυχώς και τα ποσοστά θνησιμότητας. Οι κυβερνήσεις, οι ΜΚΟ και ο τομέας της υγείας εργάζονται για να ανταποκριθούν στους κινδύνους του καύσωνα, αλλά εμείς εξακολουθούμε να ενεργούμε αντί να ενεργούμε προληπτικά.

Ένα άκρως σχετικό ερώτημα είναι: Υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ να καλύψουμε τη διαφορά με την κλιματική αλλαγή;

Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια κοινοπραξία 5 εταίρων (#ISRAA, #Santa Casa Da Misericórdia Da Amadora, Altera Vita, Gemeente Rotterdam, #ELISAN και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ρότερνταμ) είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα στο έργο HOPE Heatwaves (Responding to Heatwaves in the Older People Ecosystem).

Στις 16–17 Ιανουαρίου 2023, η ομάδα συγκεντρώθηκε στην Amadora της Πορτογαλίας, για να συνεχίσει να εργάζεται σε 4 καινοτόμα προϊόντα:

☀ Μια κλιμακούμενη ηλεκτρονική μάθηση για μαθητές και (ανεπίσημους) φροντιστές

☀ Μια βάση δεδομένων καλών πρακτικών

☀ Κατευθυντήριες γραμμές για την υγεία, τη φροντίδα και την κοινωνική οργανισμοί

☀ Συστάσεις πολιτικής για τοπικές, περιφερειακές και εθνικές κυβερνήσεις.

Το πρόγραμμα αποτελούνταν από μια σειρά συνεδριών συν-δημιουργίας που εστιάζονταν σε θέματα:

1. Τι μπορούν να κάνουν οι οργανισμοί για να προωθήσουν την #SelfEmpowermentμεταξύ των μεγαλύτερων ενηλίκων;

2. Πώς να βάλετε το θέμα «Προετοιμασία για τον καύσωνα» στην τοπική και περιφερειακή ατζέντα;

3. Τι είδους περιεχόμενο θα πρέπει να περιλαμβάνουν οι κατευθυντήριες γραμμές μετριασμού για οργανισμούς;

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης διαδραστικές παρουσιάσεις σχετικά με:

1. Αυτοενδυνάμωση και ΤΠΕ ως υπηρεσία από τον Pedro Gamito

2. Πολιτική προσαρμογής του κλίματος της Amadora από τον Luís Carvalho

3. Impact της κλιματικής αλλαγής & ο ρόλος της κοινωνικής εργασίας από τον Fernando Serra από το ISCSP-ULisboa / Instituto Superior de Ciências Sociais e Políticas - Universidade de Lisboa

4. Συνεντεύξεις με ηλικιωμένους, φροντιστές και επαγγελματίες από το #SCMA σχετικά με τις εμπειρίες τους με τους καύσωνες.

Εκτός από την επίτευξη ισχυρών συμφωνιών και τη δημιουργία ισχυρών σχεδίων για το πώς να προχωρήσουμε με το έργο, συνειδητοποιήσαμε επίσης:

☀ ότι όλα τα μέρη στο οικοσύστημα των ηλικιωμένων χρειάζονται συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές όχι μόνο για δράση κατά τη διάρκεια του επείγοντα καύσωνα, αλλά και για την προετοιμασία και την αξιολόγηση των περιόδους ακραίας ζέστης.

☀ η σημασία και ο επείγων χαρακτήρας της δημιουργίας τοπικών, περιφερειακών και εθνικών δικτύων

☀ η δυνατότητα ενσωμάτωσης των υπηρεσιών υγείας, περίθαλψης και κοινωνικών υπηρεσιών ως μέρος ενός παρόχου και η δημιουργία μιας προσέγγισης που βασίζεται σε άτομο

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας από το #SCMA ( Adriano Fernandes , Mariana Camachoκαι την Eva Calçada) για τους σπουδαίους οικοδεσπότες και ολόκληρη την ομάδα για την εξαιρετική συνεισφορά, το κίνητρο και την άψογη δουλειά τους. Elena Curtopassi, Josine Van Den Bogaard, Inge Klück, Esther Wienese, Antonia Sakellariou, Henk Rosendal, Marleen Goumans, Jeannette Nijkamp, ​​Marta Mattarucco, Davide Tuis, Oscar Zanutto, Francesca Militero, Francesca Milsero, Μiltos Sakellariou.


Is there HOPE❓ We sure are working hard on it! 🍀


1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page