top of page
Αναζήτηση

Εναρκτήρια συνάντηση στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας

Έγινε ενημέρωση: 1 Ιουν


Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου 2022

Στις 11 και 12 Απριλίου, η κοινοπραξία του έργου HOPE διοργάνωσε την πρώτη διεθνική συνάντηση έργου στο Ρότερνταμ. Συμμετείχαν συνεργάτες από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των ISRAA, Altera Vita, ENSA, Amadora και του Hogeschool Rotterdam. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών, οργανώθηκαν από τον συντονιστή του έργου δραστηριότητες και επισκέψεις εργασίας σε συνδεδεμένους εταίρους στο Ρότερνταμ.

Ημέρα Πρώτη – 11 Απριλίου 2022 Η επίσημη έναρξη του έργου πραγματοποιήθηκε στις 11 Απριλίου στον 40ο όροφο του κτιρίου του Ρότερνταμ από τη συντονίστρια του έργου Vildana Gacic. Οι συντονιστές παρουσίασαν τα αντίστοιχα αποτελέσματα του έργου τους, όπως το e-learning, το MOOC (Massive Open Online Course), τις κατευθυντήριες γραμμές, τη βάση δεδομένων και τις συστάσεις πολιτικής. Παρουσιάστηκε επίσης το πλαίσιο για την ημέρα 2, γνωστό ως Κριτική Κριτική Φίλων. Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σχετικά με το ρόλο του έργου σε σχέση με τις στοχευμένες ομάδες ηλικιωμένων σε κάθε χώρα, ειδικά για το πώς να προσεγγίσουν αποτελεσματικά τους ηλικιωμένους στις ομάδες εστίασης. Οι εταίροι συμφώνησαν ότι είναι «σημαντικό να υιοθετηθεί μια διαγενεακή, πολυεπιστημονική, ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση αυτών των κοινωνικών ζητημάτων». Μια άλλη σημαντική συζήτηση έγινε κατά την παρουσίαση του ερευνητικού πλαισίου. Οι εταίροι τόνισαν τη σημασία της συμπερίληψης του τομέα των κτιρίων/κατασκευών ως συνδεδεμένου εταίρου στο έργο, καθώς εμπλέκονται σημαντικά στην υγεία των ηλικιωμένων σε μεταγενέστερο στάδιο της ζωής τους. Η οργάνωση ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ αυτών των τομέων από διαφορετικές χώρες εταίρους συζητήθηκε επίσης ως πολύτιμη ιδέα. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με δείπνο με τους διευθυντές των συνδεδεμένων εταίρων Laurens Living και SOL Network.


Ημέρα δεύτερη – 12 Απριλίου 2022 

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε σε μια τοποθεσία του Δικτύου SOL, όπου η έναρξη της ημέρας έγινε από τον συντονιστή του έργου Josine van den Bogaard. Μετά από αυτήν την εισαγωγή, η Διευθύντρια Πρόληψης και Πρόνοιας, Yvonne van Duijnhoven παρουσίασε τα τρέχοντα ολλανδικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και προσαρμογής στο κλίμα. και τα δύο ήταν τέλεια σκηνικά για το HOPE Project, σύμφωνα με τα λόγια της κυρίας van Duijnhoven. Εκπρόσωποι της SOL και της Genero Network παρουσίασαν επίσης τις οργανώσεις τους. Οι συνεργάτες ανέλαβαν το πρώτο βήμα του πλαισίου κριτικής αξιολόγησης φίλων. δημιουργώντας ερωτήσεις για τους διευθυντές των APs Laurens και SOL αργότερα μέσα στην ημέρα. Οι εταίροι μετακόμισαν στην τοποθεσία 2, μια εγκατάσταση του Laurens, παρουσιάστηκε ο ζωντανός οργανισμός και ακολούθησε ομιλία από την αντιδήμαρχο Christine Eskes. Το τελευταίο μισό της ημέρας 2 χώρισε τους εταίρους σε δύο διαφορετικές ομάδες. ο ένας θα πάρει συνέντευξη από φροντιστές SOL και τον διευθυντή SOL, ενώ ο άλλος θα πάρει συνέντευξη από φροντιστές και έναν σκηνοθέτη από το Laurens Living. Μετά τις συνεντεύξεις, κάθε ομάδα θα συζητούσε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις και στη συνέχεια θα επέλεγε τις αγαπημένες της πτυχές του οργανισμού και ορισμένους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον εαυτό τους να βελτιωθεί. Το τελευταίο καθήκον της ημέρας ήταν να παρουσιάσει αυτή την ανατροφοδότηση στους αντίστοιχους οργανισμούς. Οι συνεργάτες εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με το «το επίπεδο αυτονομίας που παρέχεται στους νοσηλευτές» που μίλησε για «την ευθύνη και την εκπαίδευση των νοσηλευτών». Μια πρόκληση λέγεται ότι ήταν η (έλλειψη) επείγουσας ανάγκης που σχετίζεται με την αντιμετώπιση του καύσωνα. Συνολικά, αυτό το πρώτο TPM είχε μεγάλη επιτυχία. Διεξήχθησαν ενημερωτικές συζητήσεις και οι εταίροι εντυπωσιάστηκαν με τους συνδεδεμένους εταίρους και τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονταν με ηλικιωμένους, με ορισμένους εταίρους να δήλωσαν ότι είχαν βρει έμπνευση για το πώς να το κάνουν σωστά και ότι τώρα ήταν απλώς θέμα αλλαγής των κυβερνητικών δομών τους σε να φιλοξενήσει αυτές τις δομές εργασίας.





0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page